Dogodki

Naša prva mojstra

Po 10. letih delovanja Shotokan Karate-Do kluba Kobushi Kamnik (klub je bil registriran 6. junija 2011) lahko letos prvič ponosno pozdravimo naša prva mojstra.

V nedeljo, 13. junija 2021, je na Igu, v okviru Shotokan zveze Slovenije potekal trening za črne pasove, ki mu je sledilo polaganje za Dan stopnjo. Na treningu smo se poglobili v skrivnosti kate od njene tehnične izvedbe, praktične razlage posameznih sklopov, iskanja različnih principov pa vse tja do praktične aplikacije principov v realni situaciji. Med 7 kandidati za opravljanje mojstrskega izpita sta bila tudi naša člana Edvard Lavrič (34) in Milan Kunaj (56), ki sta uspešno opravila preizkušnjo in napredovala v naziv: Mojster 1. Dan.

Potrebno je omeniti, da sta oba nova mojstra tako Edvard, kot Milan člana našega kluba že od vsega začetka. Redna prisotnost na treningu, prizadevno delo, udeležba na seminarjih in tekmovanjih so zagotovilo za uspeh in napredovanje (oba kandidata sta se na polaganju zelo izkazala in bila s strani 3 članske izpitne komisije pohvaljena).

Ne smemo pa tudi mimo dejstva, da sta tako Edvard, kot Milan malo starejša, zlasti Milan. Milan se je začel aktivno ukvarjati s karatejem relativno pozno, pri 46 letih. Veseli dejstvo, ki govori v prid temu, da nikoli ni prepozno oziroma, da starost ni ovira, če si človek za nekaj resnično prizadeva saj je Milanu uspelo pridobiti Dan naziv v starosti 56 let. Slednje je zagotovo zelo dober zgled za mlado generacijo, ki se v današnjem svetu zelo rada izgubi.

Vodstvo kluba želi obema obilo uspehov na mojstrski poti. Oss!

PS.:
Črni pas je šele začetek poti, začetek učenja karateja, ki se nikoli ne konča; črni pas je dober temelj za nadaljnje delo. Le novo pridobljeno znanje omogoča mojstru širši in globlji vpogled v borilno veščino, ki jo lahko poglablja vse do konca življenja, če za to obstaja pravi interes.

Kamniški karateisti uspešni na Karate-Do turnirju v Ihanu

Pomlad je polna turnirjev v borilnih športih. V soboto 9.4.2016 je v Ihanu potekal že 6. S.K.I.F. mednarodni karate-do turnir za Kyu (šolske) pasove, ki ga je organiziral Karate-Do klub Atom iz Domžal. Tekmovanja se je udeležilo preko 150 tekmovalcev iz 14 klubov iz vse Slovenije

Na povabilo Shotokan Karate-do Internacional zveze Slovenije so se tekmovanja udeležili tudi karateisti iz Shotokan Karate-Do klub Kobushi Kamnik. Kamniški karate klub je več kot uspešno zastopalo 14 tekmovalcev, saj so v skupnem seštevku osvojili tretje mesto med sodelujočimi klubi.

Tekmovanje je potekalo v elementih, katah in športnih borbah, ločeno po starostih in stopnji pasu. V tekmovanju v elementih, v kategoriji malčki z belimi pasovi so nastopali štirje člani kamniškega kluba. Maks Turk je osvojil prvo mesto, Matevž Bele se je zavihtel na drugo mesto, Nace Kališnik in Rok Uršič pa sta osvojila četrto in peto mesto. Med malčki z rumenimi in oranžnimi pasovi je nastopal Aleks Gluvič in osvojil tretje mesto. Med mlajši dečki z belimi pasovi pa sta Nejc Kališnik in Tilen Bičanič osvojila prvo in drugo mesto. Med starejšimi dečki z belim pasom je Gregor Kvas svojil drugo mesto, med zalenimi pasovi pa si je konkurenco podredil Tilen Zupet.

Odlične nastope so tekmovalci prenesli tudi na tekmovanje v katah. Med malčki z belimi in rumenimi pasovi je Aleks Gluvič osvojil drugo mesto. V skupini mlajših dečkov z belimi pasovi je Gregor Kvas osvojil peto mesto, med zelenimi pasovi pa je Tilen Zupet osvojil tretje, Robert Kunaj pa nehvaležno četrto mesto. Pri starejših dečkih z zelenimi pasovi pa sta Miha Šala in Anže Vrhovnik osvojila prvo in četrto mesto. Med članicami z modrimi pasovi je Eva Gruber osvojila odlično drugo mesto, pri veteranih pa je Milan Kunaj stopil na najvišjo stopničko.

V športnih borbah so nastopili štirje člani kluba in vsak od njih je dosegel super rezultate. Robert Kunaj je v skupini dečkov (+40 kg) osvojil četrto mesto, medtem ko je Miha Šala v enaki kategoriji prišel do tretjega mesta. V skupini mlajših dečkov je nastopil Aleks Gluvić in osvojil peto mesto. Milan Kunaj pa si je pokoril konkurenco tudi v kumiteju in se v kategoriji veteranov zavihtel na prvo mesto.

Trenerji kluba vsem nastopajočim čestitajo in poudarjajo da so odlični rezultati odraz trdega in zavzetega dela na treningih.

Prvič je na turnirju sodeloval tudi karate klub Mokronog, ki ga vodi Tadej Trinko. Z Mihom Gavezom sta pred leti skupaj ustanovila kamniški karate klub. Osvojili so svoji prvi dve medalji na tekmovanjih za kar jim iskreno čestitamo.

Kamniški karateisti dominirali v Domžalah

Na sončno in toplo zimsko soboto, 20.12.2014, so se karateisti Karate-Do kluba Kobushi Kamnik odzvali povabilu organizatorja Atoma iz Domžal in se udeležili tradicionalnega Božično-Novoletnega turnirja na OŠ Domžale.

Turnir je bil letos prvič tudi mednarodno obarvan, saj so se povabilu odzvali tudi karateisti iz Brača. Skupno je na turnirju sodelovalo sedem karate klubov.

Tekmovanje je potekalo v kategorijah elementov, kat in športnih borb. Karate klub Kobushi je na turnirju zastopalo 16 tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah in osvojilo prav toliko odličij. Po seštevku vseh prejetih medalj so tekmovalci klubu priborili prvo mesto med vsemi udeleženimi klubi na turnirju.

V kategoriji elementi cicibani je visoko premoč med petnajstimi nastopajočimi pokazal Aleks Gluvič z osvojenim prvim mestom, Ažbetu Drolcu pa je za las ušla uvstitev na zmagovalni oder. Med malčki z belimi pasovi sta s prvim in drugim mestom slavila Enej Sladič ter Gregor Kvas. Pri malčkih rumeni in oranžni pas je Anže Vrhovnik osvojil prvo, Tilen Zupet drugo, Robert Kunaj pa nehvaležno četrto mesto.

V tekmovanju v katah je Aleks Gluvič zlati medalji v elementih dodal še bronasto. Med močno konkurenco dvanajstih tekmovalcev sta suvereno slavila Anže Vrhovnik s prvim ter Miha Šala z drugim mestom. Enej Sladič in Blaž Novak sta v kategorijah mlajših in starejših dečkov beli pasovi oba osvojila prva mesta, Anže Zupin ter Miha Zorman sta si v članski kategoriji priborila prvo in drugo mesto, Milan Kunaj pa je med veterani osvojil tretje mesto.

V športnih borbah je Aleks Gluvič med malčki posegel še po eni zlati medalji, Anže Zupin pa si je priboril srebrno odličje med člani. V ekipnem delu športnih borb je ekipa Karate kluba kamnik v sestavi Robert Kunaj, Maks in Aleks Gluvič, Enej Sladič, in Miha Šala osvojila odlično drugo mesto.

Ostali tekmovalci, ki so žal ostali brez odličja vendar kljub temu uspešno zastopali barve kluba pa so bili Tadej Tilinger, Žiga Opresnik, Ažbe Drolc in Matevž Bele.

Trenerji Karate-Do kluba Kobushi Kamnik čestitamo vsem nastopajočim za odlične dosežke, njihovim staršem in družinskim članom za podporo, vsem skupaj pa želimo vesele in srečne Božično-Novoletne praznike.

Bleščeče predstave Kamniških karateistov

Na povabilo glavnega organizatorja in trenerja karate kluba Atom iz Domžal, smo se že drugo leto zapovrstjo udeležili tradicionalnega božičnega turnirja. Turnir je potekal v veliki telovadni OŠ Domžale 23.12.2012, s pričetkom ob 14. uri.

Tekmovanje je potekalo v kategorijah elementi, kate in kumite, po starostnih omejitvah in omejitvah po barvi pasu, tako posamezno, kot tudi ekipno. Tekmovanja se je udeležilo šest klubov in preko sto tekmovalcev. Karate klub KOBUSHI Kamnik pa je zastopalo enajst tekmovalcev in osvojili kar 16 odličij.

V kategoriji elementi cicibani nas je s prvim mestom razveselil Tilen Zupet, takoj za njim pa se je uvrstil Anže Vrhovnik, med malčicami si je vso konkurenco pokorila Bernarda Beganovič, med malčki sta prvo in drugo mesto osvojila Miha Šala in Matej Repnik. V katah med malčki je Tilen Zupet osvojil odlično drugo mesto, Anže Vrhovnik tretje in Robert Kunaj četrto. Med malčicami je ponovno zmagala Bernarda Beganovič, med mlajšimi dečki pa sta Miha Šala in Matej Repnik osvojila drugo oziroma tretje mesto. V kategoriji mladincev z belimi pasovi je zmagal Kristjan Sušnik, med članicami pa Ana Beno. Predstavnika smo imeli tudi v kategoriji veterani bel pas, kjer je Milan Kunaj osvojil drugo mesto. V kumiteju oziroma borbah pa si je med malčki četrto mesto priboril Robert Kunaj, pri malčicah pa Bernarda Beganovič drugo mesto. Ekipno je ekipa karate kluba Kobushi Kamnik v kategoriji kate ekipno malčki v postavi Miha Šala, Tilen Zupet in Anže Vrhovnik osvojila prvo mesto, v kumiteju pa v postavi Miha Šala, Matej Repnik in Robert Kunaj po izenačenih dvobojih tretje mesto. Klub sta zastopala tudi najmlajši tekmovalec na turnirju Jure Borštnar in Maks Gluvič, ki pa sta žal ostala brez odličij.

Zahvala za te izjemne dosežke gre predvsem tekmovalcem za vztrajnost, staršem za potrpežljivost in podporo ter seveda našima odličnima trenerjema Mihu Gavezu in Tadeju Trinku.

V teh težkih časih, tudi naš Karate klub Kobushi Kamnik razume stisko mnogih in se zato pridružujemo nizu mnogih dobrodelnosti v Kamniku. V ta namen smo pripravili sedem prostih mest za otroke iz socialno ogroženih družin. In jim ob tem omogočamo celoletno brezplačno vadbo karateja, v našem karate klubu.

Velik uspeh Kamniških karateistov na Šolskem državnem prvenstvu

V soboto 2.6.2012 je v športni dvorani na Igu, potekalo 18. odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole. Prvenstva se je udeležilo 207 tekmovalcev in tekmovalk, iz 36 osnovnih in srednjih šol. Tekmovalci iz Shotokan Karate - Do kluba KOBUSHI Kamnik so predstavljali tri osnovne šole, katere obiskujejo. Zastopane so bile OŠ Frana Albrehta, OŠ Toma Brejca in OŠ Stranje.

Za osnovno šolo Frana Albrehta so tekmovali Robert Danijel Kunaj, Tilen Zupet, Anže Vrhovnik, Max Gluvič, Beno Vrečar, Denis Vrević, Samo Gluvič, Miha Šala in Hristijan Trajčev. Osnovno šolo Toma Brejca je zastopala Bernarda Beganovič, osnovno šolo Stranje pa Kristjan Sušnik.

Tekmovanje je potekalo v katah in kumiteju. Naši tekmovalci pa so se odrezali več kot odlično. Skupno so dosegli eno zlato, tri srebrni, štiri bronaste medalje in kar šest četrtih mest.

V katah med mlajšimi malčki je Anže Vrhovnik osvojil tretje in Tilen Zupet četrto mesto. V kategoriji med starejšimi malčki je zlato pripadlo Tilnu Zupetu, drugi je bil Miha Šala, tretji Anže Vrhovnik in četrti Samo Gluvič. Med starejšimi malčicami je srebro osvojila Bernarda Beganovič. Med mlajšimi dečki je bil četrti Hristjan Trajčev. V kategoriji starejši dečki pa je Kristjan Sušnik osvojil četrto mesto. V kategoriji kumite malčki do 30 kg je Miha Šala osvojil drugo mesto, Denis Vrević četrto, Max Gluvič peto, Robert Danijel Kunaj sedmo in Beno Vrečar osmo mesto. V kategoriji malčice do 30 kg si je bronasto medaljo priborila Bernarda Beganovič. Med mlajšimi dečki do 35 kg je Hristjan Trajčev osvojil tretje mesto, med starejšimi dečki nad 55 kg pa Kristjan Sušnik četrto mesto.

Za odličen uspeh, ter prikaz velike želje in borbenosti vsem tekmovalcem iskreno čestitamo. Osnovni šoli Frana Albrehta in osnovni šoli Toma Brejca se zahvaljujemo za financiranje nastopa njihovim učencem in učenki. Zahvala gre tudi staršem, ki so prišli spodbujat svoje najmlajše in tehničnemu organizatorju tekmovanja Karate – Do klubu Ig Shotokan. Več informacij o naših naslednjih dogodkih najdete na www.karatekamnik.com.

Uspeh za uspehom

V soboto 21.4. 2012 pa je v Ihanu potekal 2. Mednarodni KYU turnir za pokal Domžale 2012. Turnir je organiziral karate klub Atom Domžale v sodelovanju s Shotokan Karate-do Internacional zvezo Slovenije.

Na turnirju je sodelovalo 130 tekmovalcev iz 11 klubov, iz cele Slovenije. Naš karate klub sta odlično zastopala Eva Gruber in Klemen Muhvič, ki sta skupaj osvojila tri zlate medalje. Eva v kategoriji kate in kumite med ženskami, Klemen pa je osvojil prvo mesto v kumiteju med člani. V skupnem seštevku rezultatov sta klubu priborila odlično 8. mesto.

Prav tako je 14. in 15. aprila v Sloveniji gostoval veliki japonski mojster Nobuaki Kanazawa 6.DAN, sin legendarnega in še aktivnega Kancho Hirokazu Kanazawe. Njegovega seminarja sta se udeležila tudi naša trenerja Tadej Trinko in Miha Gavez. Miha je po seminarju opravljal in tudi uspešno opravil izpit za višjo stopnjo DAN pasu in je sedaj nosilec mojstrskega naziva 3.DAN.

Vsem skupaj iskreno čestitamo!

Kamniški karateisti zopet odlični

Člani in članice Shotokan Karate-Do kluba KOBUSHI Kamnik so se v nedeljo, 25. marca, odzvali povabilu karate kluba Atom iz Domžal in se tako udeležili tradicionalnega Zvončkovega turnirja.

Na turnirju, ki je bil namenjen vsem šolskim pasovom ne glede na starost, je sodelovalo kar 75 karateistov s šestih klubov osrednje-slovenske regije. Tekmovalci so se pomerili v kategorijah elementov, kat in kumiteju.

Karate klub Kobushi je zastopalo osem tekmovalcev, ki so na koncu osvojili devet odličij. V kategoriji kate malčki so Anže Vrhovnik, Tilen Zupet in Robert Danijel Kunaj dosegli drugo, tretje in četrto mesto, Bernarda Beganovič je klubu v kategorijah kate in elementi malčice priborila eno drugo in eno tretje mesto. Kristjan Sušnik je v kategoriji kate starejši dečki dosegel prvo mesto in v kumiteju nehvaležno četrto mesto. Žiga Grošelj in Milan Kunaj sta prav tako osvojila zlati medaljii v katah. Prvi v kategoriji med mladinci in drugi med veterani. Eva Gruber je dosegla dve srebrni medalji v katah in kumiteju med članicami.

Med katami in kumitejem je sledila kratka pavza, kjer sta se predstavila trener našega karate kluba Miha Gavez in Tamara Kokalj. Prikazala sta del izpitnega programa za 3.dan. Izpit bosta opravljala 15. aprila pred japonskim inštruktorjem Nobuakijem Kanazawo. Ob tej priložnosti jima seveda želimo vso srečo.

Prav vsi so si medalje prislužili s pridnim in trdim delom na treningih, kjer za dobro delo in odlično vzdušje skrbita trenerja Tadej Trinko in Miha Gavez.

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki so našim karateistom omogočili udeležbo na turnirju. Prav tako gre zahvala za brezhibno izpeljan turnir gospodu Lovrencu Kokalju.

Vsem skupaj iskreno čestitamo!

Tradicionalni Božično-Novoletni Karate-Do turnir

Karate društvo Atom Shotokan Domžale je 17. decembra 2011 organiziralo tradicionalni božično-novoletni turnir, ki se je odvijal v veliki telovadnici na Osnovni šoli Ihan. Karate klub Kobushi Kamnik se je povabilu odzval in se tako prvič predstavil publiki.

Na tekmovanju, katerega so se iz kluba Kobushi Kamnik udeležili Robert Danijel Kunaj, Tilen Zupet, Kelim Agović, Vrhovnik Anže, Kristjan Sušnik, Milan Kunaj, Eva Gruber, Aljoša Grošelj in Josip Varga so nastopili še karateisti iz Funakoshi Gichin Ljubljane, Shogun Ljubljane, Horjula, Bushido Moravč in Ig Shotokana.

V najmlajši kategoriji so nastopili Robert Danijel Kunaj, Tilen Zupet, Kelim Agović in Vrhovnik Anže. V polfinale se je uvrstil Tilen Zupet in z zmago za tretje mesto klubu priboril prvo medaljo. Kmalu zatem je v katah Kristjan Sušnik zmagal v kategoriji kate starejši dečki in osvojil zlato odličje. V drugi finale se je v svoji skupini kate mladinke uvrstila Eva Gruber in na koncu zasedla drugo mesto. V konkurenci članov je Josip Varga osvojil srebrno medaljo, Milan Kunaj pa je med veterani uvrstil na tretje mesto.

V borbah je kot edini predstavnik kluba v kategoriji moški absolutno nastopil Aljoša Grošelj. Preko kvalifikacij se je uvrstil v finale, kjer je bil od njega boljši tekmovalec iz Domžal in tako je na koncu osvojil srebrno medaljo.

Karate klub KOBUSHI Kamnik je tako na svoji prvi tekmi dosegel eno zlato, tri srebrne in dve bronasti medalji. Za klub je to zelo lep rezultat, saj je komaj lani septembra v Mekinjah začel s svojim delovanjem.

Organizator tekmovanja sensei Lovrenc Kokalj 5.dan je poskrbel, da so se športniki in gledalci okrepčali in privezali dušo, za kar se mu vsi prisotni lepo zahvaljujemo.

Tadej Trinko in Miha Gavez

Začelo se je

Kamnik (6.9.2011) − 6. septembra so se ljubitelji karateja zbrali v telovadnici ŠKD Mekinje.

Tam je potekal otvoritveni trening Shotokan Karate-Do kluba KOBUSHI Kamnik. Zbralo se je več kot dvajset karateistov, od tega kar sedem mojstrov. Trening sta vodila, dolgoletna člana Shotokan Karate-Do društva Atom iz Domžal, inštruktorja Miha Gavez, ter Tadej Trinko. Po končanem treningu so se malo okrepčali, ter spregovorili besedo ali dve.

Vsi, ki ste zainteresirani v karate vadbo, vas vabimo da se nam pridružite. Več informacij na spletni strani www.karatekamnik.com ali na Facebook strani.

Tadej Trinko in Miha Gavez

Obvestila

Treningi potekajo na športnem igrišču v Mekinjah, vsak torek in četrtek od 18:00 do 19:30.
V primeru slabega vremena trening odpade.

Poletni treningi brezplačni za vse družinske člane in njihove prijatelje.
Treningi bodo potekali vsak torek in četrtek od 17.30 do 19.00, pričeli pa bomo v torek 4.7.2017.
Zbor tako kot je že v navadi za stavbo ŠKD Mekinje.

Hvala in lep pozdrav.

Poletni treningi brezplačni za vse družinske člane in njihove prijatelje.
Treningi bodo potekali vsak torek in četrtek od 17.30 do 19.00, pričeli pa bomo v torek 4.7.2017.
Zbor tako kot je že v navadi za stavbo ŠKD Mekinje.

Hvala in lep pozdrav.

V mesecu septembru treningi za nove člane brezplačni.

Obvestilo za vse starejše!

Ob petkih se bo formirala skupina za starejše od 18:30 do 20ih. Vsi, ki bi želeli poizkusiti, pridite pogledati. Prosim informacijo posredujte dalje.